Sertifikalar Dağıtıldı

Sertifikalar Dağıtıldı

AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığında 154 kişiye Siyaset Akademisi Kadın Eğitim Programı neticesinde sertifikaları verildi.

Siyasette bugün burada ‘ben de varım’ diyen kadınlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz.

Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kadınlar siyasetin nesnesi değil, öznesidir" sözü, Türk siyasetinde ve özellikle AK Parti çatısı altında kadınların ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan bir anlayışın yansımasıdır. Kadınlar, Türk toplumunun temel yapı taşıdır, Cumhurbaşkanımızın bu sözleri, kadınların sadece siyasetin birer parçası olmaktan öte, siyasetin şekillendiricileri ve öznesi olmalarının altını çizer.

AK Parti olarak kadınlara siyasetin temel kavramlarını öğretmek ve siyasi süreçlere katılma konusunda cesaretlendirmek amacıyla 20. Dönemde Siyaset Akademisi’ni sadece kadınlar için düzenledik. 29 büyükşehirde düzenlediğimiz Siyaset Akademisi Kadın Eğitim programımıza 6280 kadın katılmıştır, onlarla gurur duyuyoruz. Bugün de AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığında 154 kişiye Siyaset Akademisi Kadın Eğitim Programı neticesinde sertifikaları verildi. İnanıyoruz ki, kadınlar, sadece aile içinde değil, aynı zamanda toplumun her alanında söz sahibi olmalıdır. Bu nedenle, kadınların siyasi okur-yazarlıklarını artırmak, liderlik potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onlara siyasete aktif katılımları konusunda cesaret kazandırmayı AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak önemsiyoruz.

Siyaset, toplumun şekillenmesinde etkili bir araçtır ve kadınların bu süreçte aktif bir rol üstlenmesi, daha adil bir toplumun inşası için gereklidir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti, kuruluşundan bu güne kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasal alandaki potansiyellerini ortaya çıkarmaya odaklanmış bir parti olmuştur.

 

AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Sayın Ayşe Keşir, “Kadın erkek omuz omuza siyaset yapma geleneğinin mimarı Ak Partidir” derken, kadınların siyasetteki rollerini güçlendirmeye yönelik kararlılığımızı bir kez daha vurgulamıştır.

Türkiye'nin geleceğini şekillendiren siyasi kararların alınmasında, kadınların daha fazla yer alması gerektiğine inanıyoruz. Kadınların bakış açıları, duyarlılıkları ve liderlik nitelikleri, ülkemizin daha adil, daha kucaklayıcı ve daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesinde önemli bir rol oynayacaktır. Kadınların siyasette daha fazla temsil edilmeleri, demokratik süreçlerin güçlenmesine ve toplumsal çeşitliliğin artmasına katkı sağlayacaktır.

5,5 milyon kadın üyeye sahip olan partimiz kadın kolları teşkilatları kadınların, ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında etkin bir şekilde rol almasını sağlamak için durmadan çalışmaktadır. Türkiye’yi hep birlikte, Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda daha parlak yarınlara taşıyacağımıza inanıyorum. Kadınların siyasete aktif katılımı, sadece bir parti meselesi değil toplumun ortak sorumluluğudur. AK Parti olarak, kadınların siyasi alanda daha fazla yer almasını destekleyerek, Türkiye'yi daha güçlü ve kapsayıcı bir geleceğe taşıma noktasında kararlıyız.

Siyaset Akademisi Kadın Eğitim Programı’na katılan tüm kadınları tebrik ediyor, bugün burada sertifika alacak olan katılımcılarımız teşekkür ederek, saygılar sunarız.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU